Information

Bakgrund

Tongeneration drivs av Björn Stegmann och Joel Fridlund. Björn har tidigare spelat i Thirdimension, och därefter arbetat som tekniker och producent. Förutom egna projekt har han arbetat med bl.a. Björns vänner, Present Tense, Deafening Day, Mollgan och Punky's Dilemma. Han har även arbetat som tekniker i The Aerosol Grey Machine med bl.a. The Plan, Bo Sundström, Laakso, CC Cowboys och Vincent Delerm.

Joel spelar i egna bandet Late Mrs Eight och har arbetat med bl.a. Björns vänner och David Fridlund.

Studion

Studion består av ett inspelningsrum (36 m²) och ett kontrollrum (20 m²). Kammare för placering av högtalare/försärkare/etc finns avskilt från inspelningsrummet.

Studion lämpar sig väl för inspelningar av band, antingen "live" eller genom pålägg. Medhörningsystemet med individuell mix för varje musiker underlättar processen genom att skapa en så naturlig och optimal inspelningssituation som möjligt. Rummets karaktär kan också ändras från ett öppet och reflekterande sound till ett mer stängt och dämpat.

Studion kan självklart också användas för diverse pålägg på redan inspelat material. Även sång- och talinspelning görs med fördel här. Har du färdiginspelat material som du vill ha mixat gör vi naturligtvis detta också. Då kan du dra nytta av vårt analoga mixerbord, outboardeffekter och vår analoga 1/4¨ bandspelare.

Studion ligger i södra Sofielund, ca 10 min från Malmö centrum.

 

b. stegmann